Dekorera med Plexiglasrör

28 oktober 2020
Cecilia Olsson

Allt fler människor finner glädje och tillfredställelse i att själva skapa dekorativa saker till sitt hem. Det finns massor av ”gör det själv” videos, bloggar, böcker och så vidare. Exempel på ett material som är väldigt användbart i sådana projekt är plexiglas och en stor favorit är då det kommer i rörform.

Plexiglas är hållbart och kan användas till mycket

Plexiglas- och/eller akrylrör kan användas till många olika ändamål i hemmet, men även till mässor och olika tillställningar. De är perfekta att använda till dekorationer och kan till och med användas för att tillverka möbler och tillfälliga akvarium. Materialet är väldigt hållbart och går inte sönder lika lätt som glas. Det gör att det är säkrare att inkorporera i inredningen samt lättare att anpassa efter behov eftersom det enkelt kan kapas med en fintandad såg. 

Bygg en lampa eller ett bord

Rör i Plexiglas kan fungera som en modern lampa genom att fästa en glödlampa eller lägga en ljusslinga i röret.

Genom att limma fast en botten kan röret användas som en vas och de kan till och med användas som bordsben till en plexiglas skiva. Perfekt till barnen som kan använda det som ett lekbord de själva kan dekorera. 

Dekorera Plexiglaset för att göra det extra personligt

Plexiglas kan nämligen dekoreras genom att måla på materialet med akrylbaserad färg och målarfärg. Färgen sätter sig bäst då materialet är rengjort innan med en svag upplösning av tvålvatten och en mjuk trasa. Rören kan också fyllas med exempelvis vackra stenar, sand, kvistar, torkade blomblad eller andra fina saker du vill dekorera med.

Plexiglasrör i flera tjocklekar

Hos e-plast.se finns ett brett utbud av klara och opalfärgade varianter av Plexiglasrör i många olika tjocklekar. Alla rör levereras i längder på 2 000 millimeter och kan kapas för hand med en fintandad såg, kom bara ihåg att vara varsam. Hos e-plast.se finner du även produkter till rengöring, limning och underhåll av Plexiglas/akryl för att dina dekorationer ska hålla sig fina så länge som möjligt. 

Fler nyheter