Få hjälp av en psykiatriker i Stockholm för att få dimman att lätta

06 april 2021
Mikael Barani

Det kommer inte som någon större överraskning att de åtgärder som sätts in under rådande tider har lett till att man nu ser hur vår mentala hälsa påverkas. Inte undra på med tanke på att många människor inte längre har en naturlig samlingsplats längre.
Allra värst drabbas såklart våra mest utsatta medmänniskor, de som är beroende av någon form av verksamhet för att kunna träffa andra människor. Risken är nu stor att de blir sittandes hemma och försvinner in i ensamhet och isolering.

Våga ta hjälp

Det gäller helt enkelt att vi nu börjar utvärdera hur vi ska hantera detta virus på längre sikt. För om vi fortsätter i nuvarande bana så är mental hälsa en tickande bomb.

Kanske ska vi börja ta hänsyn till de rapporter från USA, Storbritannien och Tjeckien om att omkring 80 procent av dem som ligger på IVA och får kritisk vård är överviktiga.

Det är aldrig populärt att peka ut specifika grupper i samhället, men kanske är det dags att vi riktar extra fokus mot våra medmänniskor som befinner sig i dessa kategorier. Både för att säkra deras trygghet och säkerhet samtidigt som övriga samhället kan fortsätta mer eller mindre normalt.

Den som lever får se. En sak som är säker är att vi alla behöver se till att vi tar ansvar för vår egen hälsa… vårt eget välmående. Ibland kan det faktiskt vara värt att besöka en psykiatriker i Stockholm för att vädra allt det där som finns inombords.

För bär vi omkring på oro, ångest och liknande känslor är risken stor att dessa kommer att börja svälla och styra över våra liv. 

Istället ska vi ta tillfället i akt att nu se till att gå stärkta ur allt vad denna tid innebär. Hitta ditt fokus och jobba mot att bli en starkare och bättre människa som möter den värld som väntar på oss när allt detta är över. Det är upp till dig att skapa rutiner idag som i sin tur gör en bättre morgondag verklig.

Fler nyheter