Fillersbehandlingar anpassas efter patiente

19 augusti 2020
Lily Hansen

Fillers är en kosmetisk injiceringsbehandling. Man injicerar små doser av hyaluronsyra i ansiktet. Målet kan vara att jämna ut rynkor och fina linjer samt att släta ut former i ens ansikte som exempelvis ärr. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen, men med åldern minskas produktionen av den.

Det går att få fillers i stockholm och i de flesta andra större städer i Sverige. Behandlingen är densamma oavsett vilken stad du genomför den i. Priserna kan dock variera kliniker och städer emellan. Vem som är berättigad till att utföra fillersbehandlingar och hur proceduren går till finns att läsa under nästa rubrik.

 

Läkare och sjuksköterskor utför behandlingen

Fillersbehandlingar kan utföras både av läkare och sjuksköterskor. Vissa kliniker har även anställda utan en medicinsk utbildning. Du väljer dock med fördel en klinik med läkare eller sjuksköterskor som genomför din behandling. Fillers tar upp till 15 minuter och görs på en skönhetsklinik.

De flesta patienter känner inte något större obehag. Observera att fillers inte passar alla. Patienter med nålskräck kan till exempel ha svårt för behandlingen. Varje behandling startas med en konsultation där man går genom hela processen och vad man vill få ut av den. Är det en ärrbehandling du vill ha? Eller fylligare läppar? Oftast är det inga problem med att gå vidare till behandling, men det kan hända att specialisten avråder en patient från det av olika orsaker. I sådana fall gör man bäst i att följa det rådet.

 

Anti-age hudvård

Är det nu så att du inte kan göra en fillerbehandling direkt utan får vänta av någon orsak så kan du alltid försöka förbättra din look utan kosmetiska ingrepp. Många väljer till exempelvis att använda anti-age hudvård eller ansiktsmasker anpassade till just hud med rynkor, fina linjer och ärr.

Självklart har inte hudvård samma omedelbara effekt som fillers, men för vissa är det ändå det bästa alternativet.  

Fler nyheter