Att slipa golv

05 september 2019
jonas olsson
Att slipa golv

Många hemmafixare har en färdig idé hur dom vill ha sitt perfekta golv och vill göra arbetet själva. Det många inte har med i beräkningen är att fixa ett perfekt golv är ett stort projekt som både tar tankeverksamhet och lång tid att få bra. I landet finns det många större varuhus som hyr ut maskiner för att utföra arbetet. Annars finns det många hantverkare som utför golvläggning i Göteborg. Man kan lätt räkna med att det tar minst två dagar att slipa ett golv och att maskinen man använder väger cirka 70 kilo. Risken är också att golvet blir felslipat och att du måste slipa om det igen nästa dag. 

 

 

Att tänka på när man slipar golv

 

Som det nämndes ovan finns det en del att tänka på när man ska slipa golv. Det krävs ganska mycket förarbete. Till att börja med är det bra att veta vilken typ av golv du ska slipa, detta för att du ska veta vilken typ av slippapper du ska använda samt vilken typ av efterbehandling du ska köpa. Om du anlitar en seriös hantverkare kommer denna med största sannolikhet ha koll på vilken typ av efterbehandling ditt golv ska ha för att problem inte ska uppstå längre fram. En seriös hantverkare tittar inte bara på vilket golv du har utan också på vart golvet ligger, då det kan skilja sig en del i hur man behandlar. 

 

Att kånka på tunga maskiner är för många ett problem och har du inte tillgång till släp kan det bli ett projekt i sig själv. Ett tips är att sätta sig ner och räkna på kostnaderna för allt innan man börjar. För ibland kan det bli mycket billigare att anlita en duktig hantverkare än att behöva ta av dyrbara semesterdagar för att få ett perfekt golv. 

Fler nyheter