Det är viktigt att gå till tandläkare

08 oktober 2019
Lily Hansen
Det är viktigt att gå till tandläkare

Många drar sig för att gå till tandläkaren och får därför söka upp en när det är akut. Det kan vara för man är rädd för tandläkaren eller för man har lite ont om pengar. Är du tandläkarrädd så finns det hjälp att få, det finns bra tandläkare. Det finns en bra tandläkare järfälla som kan hjälpa dig. Har du ont om pengar är det faktiskt bättre att vara extra noga med att gå till tandläkaren innan det blir akut. Det är betydligt billigare, idag finns det också möjlighet att teckna försäkring. Det är en riktigt bra investering som lönar sig i längden.

 

 

Om du skulle behöva akut tandvård

 

Det kan såklart hända att du behöver uppsöka en tandläkare akut även om du är noga med dina tänder. Det är lätt att bita av en tand på den lite för hårda knäcken. Hur går då ett akut besök till? Du kan räkna med att det är dyrare att uppsöka en tandläkare akut och kanske lite mer under storhelger. Det är oftast det mest akuta som åtgärdas och ibland provisoriskt så du får boka ny tid. Det finns många tandläkare som har öppet på kvällstid så du inte behöver nyttja en jour.

 

Du ska givetvis få samma bemötande

 

Det är självklart att du ska få samma goda bemötande när du uppsöker tandläkare akut. Är du rädd för tandläkare ska du berätta det. Idag är nästan alla tandläkare utbildade på att bemöta patienter som är rädda. Samma sak gäller smärtlindring. Du ska få samma smärtlindring som om det inte vore akut. Det kan hända att du inte går till din vanliga tandläkare om du har speciella behov. Men som nämnt det bästa är att ha en god munhygien, gå regelbundet till tandsköterska och tandläkare. Kika runt och läs på vem som passar dig bäst. 

Fler nyheter