Måttanpassade skjutdörrar

17 juni 2021
jonas olsson

Ofta smäller vi upp trista garderober i hallen eller sovrummet vilket ofta leder till att hela atmosfären i rummen förstörs. I stället borde man ta tillvara allt utrymme och låta garderoben bli en del av inredningen. Detta kan man enkelt göra genom att smycka garderoberna med måttanpassade skjutdörrar, designade för att passa in i hemmet. På så vis blir i stället garderoberna den där lilla extra kryddan som gör helheten. 

Måttanpassade skjutdörrar på garderoberna gör också att man kan få plats med garderober även i väldigt små utrymmen och där det kan vara svårt med vanliga utgående garderobsdörrar. Med skjutdörrar är passagen vid garderoben också fri och man slipper slarvigt stängda garderobsdörrar som står ut och förstör helhetsbilden. En måttanpassad skjutdörr klarar också tyngden av en eventuell helkroppsspegel, något som inte alla utgående garderobsdörrar gör. 

 

Satsa på kvalitet

Ska man investera i måttanpassade skjutdörrar till garderoberna lönar det sig att satsa på bra kvalitet. Med stabila skjutdörrar får man en garderob som fungerar och går lätt att öppna utan problem. Skjutdörrar av sämre kvalitet kan annars vara tröga att öppna eller vobbla när man drar i dem. Något som kan vara väl så stressande när man har bråttom till jobbet på morgonen. Inte heller brukar de klara daglig användning utan går snart sönder. Välj därför kvalitetsdörrar från en seriös tillverkare. 

Det finns flera tillverkare och återförsäljare av måttanpassade skjutdörrar för garderober. Enklast skickar man en förfrågan om prisuppgift via deras hemsida, vilket gör att det också blir lätt att jämföra priser mellan olika företag. Men först måste man bestämma hur man vill att de måttanpassade skjutdörrarna ska se ut. Färg, lister och glas är sådant som sätter särskild prägel på skjutdörren. Tycker man att det är svårt att själv designa dörrarna kan man ofta få hjälp med detta av företagets egna designer; https://garderobsform.se/skjutdorrar-3/.

Fler nyheter