Naturen är full av hälsosamma ämnen

08 januari 2020
william eriksson
Naturen är full av hälsosamma ämnen

Människan har under århundraden använt naturen som källa för att bota sjukdomar. Under 1900-talet har de industriellt framställda läkemedel tagit över marknaden, men många medicinalväxter säljs idag som kosttillskott. Det finns en mängd olika växter som kan hjälpa till att stärka hälsan. Den vanligaste är kanske ingefära som bidrar till att minska inflammationer i kroppen och kan stärka immunförsvaret. Men kryddor och örter som salvia, vitlök och rosmarin tros också ha hälsostärkande effekter. Saliva kan hjälpa till att lugna magen vid tarmbesvär och oregano kan lindra hosta, medan persilja kan hjälpa till att lindra mensvärk och basilika kan lindra eksem. 

 

Motståndskraft från växtriket

Det kan vara svårt att veta vilka örter som kan stärka kroppen och hur de verkar, men en enkel början för den som vill skydda sig mot förkylningar och även hjälpa när snuvan är framme, är Andrographis paniculata. Växten heter på svenska kalmeg. Kalmeg-örten tas ofta för att den har egenskaper som gör att sjukdomskänslan minskar och den kan också stoppa förkylningar som är på gång i kroppen. Andra bra örter att ta vid förkylningstider är echinacea som stärker immunförsvaret och lakritsrot som hjälper till att lindra torrhosta genom att vidga andningsvägarna. 

 

 

Örter och växter kan öka välbefinnandet

Det är enkelt att stärka sin hälsa genom kosttillskott. Genom att ta Örtkapslar går det snabbt att få i sig extra nyttigheter som gör gott för kroppen. Det finns en mängd olika sätt att köpa kosttillskott och det snabbaste sättet är att beställa via nätet. Då skickas produkterna direkt hem. Se dock till att välja en leverantör som har kunskap om örternas grundläggande egenskaper, så att du får produkter som håller hög kvalitet och kan ge kroppen bäst stöd. Det kan också vara klokt att välja en leverantör som inte bara erbjuder produkter utan också kan erbjuda kurser i örtkunskap och personlig rådgivning. 

 

Fler nyheter