Satsa på modulbyggen

01 augusti 2021
Lily Hansen

Om du behöver ett tak över huvudet så kan det vara mycket enkelt att ordna. Kanske tänker du nu på ett tält eller en husvagn? Nej, du kan få betydligt större ytor än så, som du ändå kan ha på plats innan mörkret sänker sig samma dag. Troligen kommer du förstå precis vad det är om du får höra ordet modulbyggen. Eller så kanske du känner till ett annat ord, enligt det syfte som används, som brukar kallas för byggbodar?

Moduler brukar användas på byggplatser, och där kallas de för byggbodar. Men moduler är en mycket smart lokallösning som inte enbart kan användas på byggplatser. För idag används modulerna till en hel del annat också. Det kan vara lokaler för kontor, vårdbehov, skolor, boende och allt vad du kan tänka dig att använda lokaler till. Flexibiliteten beror även på att du kan bygga ihop modulerna enligt eget önskemål och enligt de önskade funktionerna.  

Funktioner som passar dig

När du väljer vilket modulbygge du ska ha så brukar det vara funktionen som avgör hur du väljer. Kanske behöver du endast en mängd toaletter, duschar och omklädningsrum. Eller så är det kontor och kanske någon toalett som du är i behov av. Det kan även vara att du behöver en skolsal, eller möteslokal, så att du väljer enbart moduler som går att bygga ihop till en enda stor och helt öppen sal.

Modulerna kan komma som enskilda enheter, så som de kan vara om du exempelvis har behov av studentboenden, eller andra övernattningsmöjligheter. Då kan varje modul ha allt du behöver för att kunna laga mat, gå på toaletten, duscha och sova. Eller som byggbodarna ha omklädning, dusch, toalett, kök och plats för matbord. Du kan även koppla ihop moduler med en mängd olika funktioner, för att få något som passar exakt för det önskemål som du har.  

Fler nyheter