Sitter du på näst osthyvel?

04 mars 2020
Mikael Barani
Sitter du på näst osthyvel?

Någon här som drömde om att bli uppfinnare när ni var små?

Ja det var nog många av oss som föreställde sig att det vore häftigt att sitta och pyssla i ett sorts laboratorium, ungefär som Uppfinnar-Jocke i Kalle Anka. Eller Skalman i Bamse. Kanske är detta referenser som går förbi de yngre generationerna. Som tur är finns allt att slå upp på den fantastiska uppfinningen internet – eller ARPANET som dess föregångare hette.

Tack vare just internet, och IT-teknik, så kan den händige idag åstadkomma mycket. Speciellt om man även har en 3D-skrivare till hands. Är man duktig på att skapa ritningar så går ganska mycket att fixa hemma själv. Har man en prototyp som man pysslar med så går det rätt snabbt att få till delar och sedan testa dem i verkligheten.

Nu har ju inte alla tillgång till 3d-skrivare och då är det tur att man kan få hjälp med tillverkning av sina prototyper hos https://www.plastogravyr.se/

På så sätt kan alla få möjlighet till att testa hur den egna uppfinningen faktiskt fungerar i den fysiska världen. 

För tänk om just du sitter på något revolutionerande? Det kan vara allt ifrån en enkelt sak till något som till och med kan bidra till att rädda livet på många. 

Kanske sitter du på nästa osthyvel? Alltså inte en uppdaterad osthyvel, men en sak som gör vardagen lite lättare för folk? Ofta kan man underskatta sina idéer på den här fronten. För det är nämligen många gånger så att om man har kommit på en lösning på ett vardagsproblem så är möjligheten stor att flera söker en lösning på samma problem. 
Visar det sig då att din lösning är tillräckligt fiffig så kan det vara så att du faktiskt har en storsäljare på gång.
Detta innebär förstås att du plötsligt får större ekonomiska möjligheter till att komma på ännu fler uppfinningar.

Fler nyheter