Sök på bilverkstadgävle.se och hitta prisvärd bilservice

30 september 2020
Lily Hansen

Det är inte alltid jätteroligt att vara ägare till en bil. Som bilägare måste man se till att bilen servas i tid för att undvika onödigt slitage, och i värsta fall även motorhaveri, som då inte sällan kan bli väldigt dyrt. Dessutom måste bilens serviceschema följas noga, annars gäller inte försäkringen och inte heller garantin. 

När man väljer bilverkstad kan man välja precis vilken verkstad man vill. Man behöver inte serva bilen på en märkesverkstad av samma märke som bilen. Men som med allt annat är det viktigt att välja ett seriöst företag så att bilen verkligen blir servad på rätt sätt. Ofta är vi noga med att få bilen servad i god tid men tar första bästa bilverkstad som vi ser. Men det bör vi inte göra. Det är viktigt att bilmekanikern är kunnig och att bilverkstaden använder kvalitetsdelar vid reparationer. 

 

Viktigt att välja rätt bilverkstad

Ett bra sätt att hitta en bra och kunnig bilverkstad är att fråga vänner och arbetskollegor om rekommendationer. Och att gå på rekommendationer är nästan alltid det bästa. Man kan även söka på nätet på exempelvis bilverkstadgävle.se eller på den ort man bor på. Ofta finns det kundrecensioner på de olika bilverkstädernas hemsidor, men man kan även be om referenser. Självklart spelar även priset roll då man väljer bilverkstad och ofta är märkesverkstäderna dyrare än de fristående bilverkstäderna. 

 

 

En verkstad med högt timpris behöver inte bli dyrast

Det lönar sig att jämföra priser mellan de olika bilverkstäderna. Men en bilverkstad där mekanikern tar ett högt timpris behöver inte betyda att den verkstaden är dyrast. Kanske har mekanikern lång erfarenhet och jobbar snabbt. En modern verkstad med ny teknik som underlättar arbetet gör också att arbetet går snabbare. Därför ska man alltid be om att få ett ungefärligt slutpris innan man lämnar in bilen. 

Fler nyheter