Billiga ytterdörrar i snygg design

22 februari 2021
Cecilia Olsson

Att välja ytterdörr till sitt hem handlar i regel om att i hitta en som kan stå emot väder och vind samt skydda mot ovälkomna besökare. Det finns dock flera saker som kan vara värda att väga in i beslutet, till exempel så kan det vara dumt att sätta in en dörr som inte faller en i smaken eftersom det snabbt kan uppstå en vilja att byta ut den. Ytterdörren används trots allt flera gånger per dag, så det är en fördel om den både känns bra samt ser bra ut.

En ljus hall känns mer välkomnande

Något som kan göra skillnad på ljusflödet i hallen samt ha stor påverkan på dörrens utseende är glaspartier. Finns det ett behov av extra mycket ljus, om hallen till exempel är smal och mörk, så går det att sätta in sidoljus eller överljus. Även färgen på dörren har sin inverkan på helheten, ofta kan det vara enklast och bäst att välja en dörr som går i samma färg som fasaden eller knutarna, det ger ett stilrent intryck. 

Hitta en bra storlek

Det kan även vara bra att fundera på dörrens storlek. Ibland finns det bara plats för en enkel ytterdörr och då är det såklart det smidigaste alternativet. Finns det däremot mer yta så kan det vara riktigt snyggt med en pardörr. Förutom att pardörrar ger ett pampigt intryck så erbjuder de även en bred öppning som underlättar då det ska bäras saker in eller ut samt att det går snabbt att fylla hemmet med frisk luft genom att öppna upp dörrarna.

Ytterdörrar till förmånliga priser

Den som söker billiga ytterdörrar i snygg design kan vända sig till Klarfönster. De har ytterdörrar som är producerade av långsamt växande kvalitetsträ utan kvistar och som kan måttanpassas vid behov. Dörrarna kommer från det välrenommerade företaget Kaski och det finns flera olika modeller att välja på.

Fler nyheter