Boka bed and breakfast i Gävle

27 november 2020
jonas olsson

Skillnaden mellan hotell och bed and breakfast är idag inte alltid så stor. Det som tidigare kunde vara ett rum i en privatbostad kan numera bestå av hotell som slagit sin in på den typen av lättare övernattningar åt sina gäster. 

Man kan därför få en upplevelse som mer liknar ett hotell men oftast till betydligt lägre priser. Ska man till exempel på bed and breakfast i Gävle hos http://hotelaveny.eu/  så finns det möjlighet att hitta mycket bra priser om man kan resa under veckor när det är lågsäsong. Då kan det ändå vara ett bra väder och nog så mysigt och behövligt att få komma iväg en stund.

Vandrarhem och hotell

Den enklaste typen av övernattning brukar vara vandrarhem. Det var en gång i tiden ofta stora sovsalar där man hyrde en säng helt enkelt. Men idag har även de blivit mer lika hotell med vackra omgivningar och egna rum. Kanske till och med en bastu eller pool att koppla av i.

Skillnaden mellan vandrarhem och bed and breakfast brukar dock vara att på vandrarhemmet får man ordna egna lakan, handdukar och all mat. Och åt andra hållet har man hotellet som brukar erbjuda allt detta och även vara mer generösa med aktiviteter, faciliteter och en reception med personal tillgänglig dygnet runt.

Hitta det rätta

För att hitta det som känns bäst och rätt kan det vara klokt att göra en sökning via internet på det bed and breakfast som man tänker bo på. Där brukar det finnas bilder och även betyg från tidigare gäster, ett bra sätt att ta reda på vilken bed and breakfast som är bäst och där man kan tänkas vilja bo. 

När beslutet väl är taget så är det bara att kontakta boendet för att boka den eller de önskade nätterna. Kontrollera också tider för incheckning. 

Fler nyheter