Däck som rullar i Göteborg

28 september 2020
patrick pettersson

Är det samma bilar och däck som rullar på vägarna i alla delar av landet? Nej, faktum är att det skiljer sig en hel del. När det gäller både bilar och däck så väljer man gärna något som passar för de vägförhållanden som man oftast har omkring sig. Norrut i landet så är det längre och tuffare vintersäsong än i söder. Det kan till och med vara så att man under vissa vintrar inte ens ser is eller snö längst söderut.

Mer snö och is innebär att man behöver en bil som helst är fyrhjulsdriven. Det är för att man lättare ska kunna få bilen i rullning. Dessutom gör det att det blir lättare att kunna hålla bilen på vägen om det är någon isfläck eller snövall. Med hjälp av fyrhjulsdriften har man större chans att något av däcken får fäste. En säkerhet när man är på vägen, men även om man fastnat i ett dike.

 

 

För rätt förhållanden

Förutom fyrhjulsdrift på en bil så vill man också gärna ha en bil som på andra sätt klarar sig bättre. Det innebär att man gärna väljer en bil som är högre, som exempelvis en SUV eller liknande. I och med vinterväglaget så blir det alltid lite snövallar och is som blir liggande på vägbanan. Har man då en låg bil så kan man skada hela bilens underrede.

Man anpassar även däcken efter de väderförhållanden som man köra i. Ska man köpa däck i göteborg så behöver man inte lägga pengar på snökedjor eller dubbdäck, utan man kan istället investera i däck med riktigt bra mönsterdjup. Vill man slippa byta däck vår och höst så kan man till och med välja ett M/S- däck istället. Ett däck som man kan köra med hela året runt. Då behöver man bara byta däck när de börjar bli utslitna.

Fler nyheter