Din arborist i Lund – för starka och vackra träd

09 december 2021
jonas olsson

editorial

Att ha fina träd i sin kringmiljö ökar trivseln och bidrar till att den blir estetiskt tilltalande och mer rofylld. Även om de flesta träd är bra på att anpassa sig och kan växa sig starka, så behöver du ibland skapa en bättre miljö till dem. Träd kan även drabbas av olika typer av sjukdomar eller röta och då är det i flera fall läge att behandla dem från angreppen så de kan växa bra igen.

Behöver du hjälp med att vårda dina träd, exempelvis beskära dem, så är det en bra idé att kontakta en arborist i Lund så hjälper de dig.

Arborist kallas den som har som yrke och specialitet att vårda träd. Det kan röra sig om allt från att beskära träden regelbundet, till att ombesörja jordmån samt vatten och syretillförsel till träden. I Lund finns arborister med mångårig erfarenhet och kunskap om trädens behov för att de ska växa så bra som möjligt. Ta kontakt med någon av dem för att få dina träd besiktigade. Då kan ni i tidigt skede ge träden de förutsättningar som krävs för att de ska bli långlivade och för att undvika framtida utmaningar.

 

image

 

Med fokus på träd i södra Sverige. 

Alla träd har olika egenskaper och förutsättningar för att kunna växa i sin miljö. När man jobbar som arborist tar man även hänsyn till var i landet träden växer. Som exempel har ett träd som växer i södra Sverige andra förutsättningar än ett som växer i norra delen av landet. Din arborist i Lund är således specialiserad på inhemska träd för att kunna ge dem den bästa vården. Kika gärna närmare på vad du kan få hjälp med när det gäller träden i din trädgård eller park. Arboristen tar hand om det mesta när det gäller dina träd, stort som smått.

Fler nyheter