En morgondag där vi besöker tandtekniker i Stockholm på grund av olyckor, inte våld

29 juli 2021
Mikael Barani

Lever man livet till det yttersta är det lätt hänt att man råkar ut för både det ena och det andra – både positivt såväl som negativt.
Det här lite till spelets regler när man pushar sig själv till nivåer som de flesta andra kanske bara drömmer om.
För regeln är nämligen den att det alltid finns ett pris att betala för att utforska sitt eget potential. 

Drömmen om en bättre morgondag

Kanske kan detta tyckas orättvist men det är också just detta som skapar spänning här i livet.
För om framgång, utan några blåmärken, vore garanterad skulle vi aldrig orka titta på en film. Det är ju spänningen i alla de prövningar som karaktärerna råkar ut för som är själva poängen.
När de väl sedan lyckas så är det som en stor förlösning efter all kamp.

Vi lever idag i en värld där vi tenderar att ta låga risker – samtidigt som samhället på många fronter blir allt mer riskfyllt. Det är en utveckling som är värd att reflektera över, speciellt med det våld som vi länge har sett växa fram i samhället – framför allt under de senaste åren.
Det råa våldet tycks numera finnas överallt och det vore tyvärr inte helt överraskande om fler får uppsöka en tandtekniker i Stockholm för att få hjälp med sina skador.

Med denna negativa utveckling i åtanke är det värt att reflektera över om det är dags för kortsiktig obekvämlighet, att diskutera samhällets riktning, för att undvika långsiktig katastrof.
Naturligtvis kommer det att finnas ett pris att betala, kortsiktigt, om vi gör detta. Samtidigt ser utvecklingen långsiktigt ytterst oroande ut.

Det är trots allt våra barn och barnbarn som ska ärva det land som vi lämnar efter oss. Frågan är hur du ser på det Sverige som de kommer att ta över en dag.
Hur känns det i hjärtat?

Fler nyheter