Ett leende att vara stolt över med tandreglering

24 november 2020
Lily Hansen

Har du någon gång önskat att dina tänder satt på en lite mer perfekt rad än vad de faktiskt gör? Skulle du ge dig själv chansen att justera dina tänder om det var möjligt och du kunde få välja själv? Det är inte många människor som föds med den perfekta tandraden. Men hör du till den gruppen av människor som har fått sneda och udda tänder kan du vara helt lugn. Nuförtiden går det att åtgärda även de svåraste fall av sneda tänder.

Det är ingen som behöver lida för att tänderna sitter snett och uthärda vare sig kosmetiska krumbukter eller medicinska smärtor. För det är ju trots allt så att om tänderna växer fel kan det vara svårt att få ihop en bra tuggyta. Och om det låser sig där kan det bli en massa olika besvär. 

 

Tandreglering för vuxna och barn 

Det finns alltid en lösning på tandproblem oavsett om det är på barn eller vuxna. Din ålder spelar ingen roll. Inte heller dina problem. Det finns en lösning för allt. 

När det är dags för tandreglering använder man sig av en tandställning. Det finns flera typer av dessa gjorda för att passa olika typer av tänder. Vanligast är det att reglera tänderna i ung ålder men det förekommer även hos vuxna. 

 

 

Det finns olika behov av att använda tandställning

En anledning till att utföra tandreglering kan vara att käkarna inte möts när man biter ihop. En annan kan vara att tänderna sitter lite på sniskan, alltså lite snett i munnen. Överbett gör att det är svårt att få ihop munnen. Vid underbett är det underkäkens tandrad som är längre fram än överkäkens. I samband med vanliga tandundersökningar upptäcker man snabbt dessa fel och kan sätta in metoder i tid för att rätta till problemet och få det åtgärdat.   

Fler nyheter