Glömt något i Sverige? Skicka paket hem till USA!

31 augusti 2020
Mikael Barani

Det brukar ju vara så att när livet stänger en dörr så öppnar den också ett fönster. Eller kanske flera.

I svallvågorna av denna pandemi så har vi till exempel sett hur arbetslivet rör sig mot mer flexibla lösningar i och med distansarbete. Det som från början var en temporär lösning blir på allt fler håll en permanent sådant. För dem som trivs med detta så är det förstås väldigt välkommet. Tänk att kunna bosätta sig permanent på sommartorpet och kunna sälja lägenheten i stan?

Jobba på andra sidan Atlanten

Föreställ dig att det också blir möjligt att faktiskt börja arbeta från andra länder mot en arbetsgivare i Sverige. Då snackar vi verkligen intressanta tider. Tänk att göra som Karl Oskar och Kristina  i Mobergs verk ”Utvandrarna” och dra till USA. Okej, det är förvisso lättare att jobba inom EU, men allt är ju möjligt.

På så sätt kan man spendera tiden i solen, om det nu är det livet som hägrar, samtidigt som man arbetar mot företaget i kalla Vintersverige. Vem skulle inte vilja sitta i ett litet hus i en spansk småstad, njuta av solen, och kunna ta en promenadpaus mellan analyserna av excel-kalkylerna.

Åker du över Atlanten så kan ju även familjen skicka paket USA om du skulle ha råkat glömt något hemma i Sverige. Världen är trots allt liten numera och vi är sällan särskilt långt borta från varandra.

Det finns som sagt massor av möjligheter, nästintill oändliga, för den som vågar följa sin nyfikenhet. 

För är det något som livet lär oss så är det att det som vågar blir belönad. Det är kanske inte alltid på det sätter som vi tänker oss men i slutändan går vi rikare ut ur de upplevelser som vi är med om.
Frågan är om just du vågar ta steget för att lära dig mer om dig själv?

Fler nyheter