Gör drömmar till verklighet

26 juli 2020
Mikael Barani

Det är ALLTID läge att börja arbeta för att få våra drömmar uppfyllda. Nu kan det vara så att vi under resans gång reviderar våra drömmar – de kommer kanske inte alltid att se exakt likadana ut när vi väl når fram – men möjligheten att lyckas är alltid påtaglig.

Hur ska du då gå tillväga för att komma dit du vill? Själva drömmen är bara det första steget på denna resa. Det är själva motivationen för att komma igång och börja arbeta mot något större här i livet. 
Det gäller förstås att ha en plan för att komma dit vi vill.

Ett väl beprövat sätt är helt enkelt att skriva ned vad det är som vi vill åstadkomma. Gör en startpunkt och ett mål. Tänk sedan efter vilka stora steg som måste tas på denna resa och skriv in dem mellan startpunkten och målet.
Nu är det upp till dig att identifiera de steg som krävs för att komma vidare.

Vill du till exempel bygga en egen hemmastudio måste du förstås först ha finanserna i ordning. Idag är det som tur är väldigt enkelt att få ihop till bra utrustning till ett bra pris. Har man en dator så blir det hela faktiskt väldigt lätt. Glid till exempel in på www.danguitar.se för att få inspiration på vad du kan tänkas behöva klicka hem för att förverkliga dina drömmar.

Alla saker i världen gör förstås inte någon skillnad om du inte har motivation och disciplin till att fortsätta hålla drömmen i liv – rent praktiskt. 
Hur du skapar denna disciplin är upp till dig. En strategi som många säger inte fungerar är att endast jobba när man känner att man kommer i kontakt med någon form av musa.
Istället handlar det oftast om att sätta sig ned och börja arbeta tills man har hittat något som faktiskt tycks fungera.

Musikskapande och gruvarbete handlar båda om att gräva fram de där diamanterna ur mörkret.

Fler nyheter