Hitta rätt pumpservice i Umeå

25 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Är du på jakt efter pumpar? Letar du efter cykelpumpar eller poolpumpar så vet du säkert var du ska hitta dem. Men om du istället letar efter en pumpservice i Umeå som arbetar med pumpar inom industri och produktion, så kan det vara betydligt viktigare att du hittar rätt företag. Det är en service som absolut inte jobbar med den typ av pumpar som du kan ha i ditt hem. Inte ens värmepumpar.

Den typ av pumpar som du kan hitta inom industri och produktion är en helt annan typ av pumpar. De drivs vanligtvis av el eller diesel, beroende på vilken plats som de har i linjen, och vad det är som de ska driva. Pumpar av den här typen kan du använda för att driva fram gaser, som luft, eller vätskor av olika tjocklek. Och redan där är det viktigt att du väljer rätt slags pump, då de som driver fram gaser är olika jämfört med dem som du använder för att pumpa vätskor.  

En god samarbetspartner

När du letar efter rätt pumpservice så är det inte enbart någon som kan de pumpar som du använder dig av. Även om det givetvis är nummer ett för dig och ditt företag. Du ska även hitta någon som har möjlighet att serva dina pumpar när du behöver det, och troligen även kunna utföra reparationer när det behövs. Utan dina pumpar kan hela din produktionslinje stanna och det kan snabbt innebära stora kostnader.

I vissa fall kan det hända att du till och med har dygnsdrift, det vill säga att du har ett arbete som pågår hela dygnet runt och alla årets dagar. Då behöver du även ha en samarbetspartner gällande pumparna, som kan komma och utföra reparationer även om det händer något utanför ordinarie kontorstider. En tjänst som kan vara väl värd priset det kostar.  

 

Fler nyheter