Hjälp av låssmed

23 augusti 2021
jonas olsson

Ingen av oss har väl egentligen någon het önskan att behöva ta hjälp av en låssmed. Att hamna i en situation där du är utelåst på grund av förkommen nyckel eller trasig låskolv är inte roligt. Ännu mindre kul är det att komma hem och finna att du har haft inbrott. 

Situationen är minst sagt tråkig, men en låssmed liknar då mest en gudasänd gestalt. Aldrig har du sett en vackrare syn utom möjligen vid första glimten av ditt barn. Situationen kan alltså variera mycket. Nycklar går ofta förlorade när barn har hand om dem, exempelvis. Tråkigt men mänskligt.

 

Hur kan man ens tappa en nyckel?

Ibland vill man gå ut och ha kul. Det finns många trevliga pubar och andra ställen att besöka. I samband med detta förekommer ofta ett visst alkoholintag, och kanske rentav dans? Utmärkta och trevliga sysselsättningar. Ibland medför det tyvärr sämre koll på mundana ting som nycklar.

När klockan sedan drar mot stängningsdags och sängen börjar skicka ut lockrop tar du kanske en taxi hem. Eller en promenad. Vid porten, halv två, vad händer då? Jo, du kommer inte in. Det gör man inte utan nyckel, tyvärr. Med portkod kan det gå bra men utan nyckel stannar det vid lägenhetsdörren.

 

 

Vad kan en låssmed göra för dig?

Nu är inte livet kul längre. Alla har inte välvillig släkt och bekanta som uppskattar att bli uppringda vid denna tiden. Sovplatser finns inte tillgängliga hursomhelst. Kanske behövs också tillgång till toalett; ingen omöjlighet efter några öl.

Här ska du ta fram telefonen och ringa journumret till en låssmed. Faktiskt finns det sådana som tycker att det är helt i sin ordning att bli uppringda. Lämpligen halar du fram legitimationen innan hen kommer så att de vet att de släpper in rätt person. 

Så det är alldeles sant. Låssmeder är livräddare.

Fler nyheter