Kvinnor oftare utbrända än män

16 februari 2020
william eriksson
Kvinnor oftare utbrända än män

Vad gör du för dig själv i år – vad har du på må-bra-kontot bara för dig? Kvinnor jobbar, tar hand om barn, hem och partner och glömmer ofta sig själva. Därav följer att så många fler kvinnor  än män i dagens samhälle går in i väggen. Högpresterande kvinnor är klart överrepresenterade i statistiken. Så ska vi då alla åka till Bahamas och lägga oss på stranden med en drink? Nej, inte behöver det vara så extremt, det räcker med det lilla. Att unna sig något, göra något för sig själv. Att ägna sig själv en tanke och lite kärlek.

 

Tips på självkärlek

Ofta är kvinnor så trötta att när de äntligen unnar sig lite egentid och självkärlek vet de inte ens vad de ska göra, hur de ska ta hand om sig själva. Och det är så galet sorgligt. Det behöver som sagt inte vara avancerat. Kryp upp i soffan, med en kopp te och en filt. Läs den där boken som du köpte för så länge sen. Att sjunka ner i lugnet i soffan och läsa boken utlöser ditt lugn och ro-hormon oxytocin, och att lära sig något nytt gör alltid gott. Ta en lång dusch, använda lyxiga produkter och avsluta med en helt ny parfym. Tänk till hur doften du väljer kan lyfta dig. 

 

 

Vardagslyx för kvinnor

Se till att få en stund med dina blommor, vattna dem utan stress och titta på dem noga – det är mindfulness. Använd dina sinnen, stanna upp och observera. Gå ut på promenad, lyssna, vad är det du hör? Lyssna till fåglarna och vinden. Besök havet och känn känslan. Unna dig en helt ny parfym – doften påverkar din sinnesstämning jättemycket.Och lyssna till musik. Musikens tempo och budskap kommer garanterat att påverka hur du mår. När du äter, ät sakta, känn texturen och smaken – på riktigt!

Fler nyheter