Lämna in kärran på bilreparation i Farsta

23 augusti 2021
jonas olsson

Finns det någon som är mer handlingsförlamad än en genomsnittlig körkortsinnehavare i en situation där bilen går sönder? Nja, det var kanske lite väl taskigt sagt och författaren ber ödmjukast om ursäkt om någon med körkort blev trampad på ömma tår.  

Men nog kan du åtminstone hålla med om att många som tar körkort lär sig inte väldigt mycket mer än trafikreglerna och hur man gör när man kör bilen. Vad man ska göra om den går sönder har den genomsnittliga körkortsinnehavaren inte en aning om.  

Du förväntas inte kunna reparera bilen

Å andra sidan behöver man inte veta det heller. När bilen går sönder finns det alltid någon som kan laga den. En kusin. En syster. En svåger. Eller en verkstad. I alla fall om man har sådan tur att man bor i Farsta. När man letar efter bilreparation i farsta sägs det att man inte behöver leta länge. Eller åtminstone att man blir väldigt nöjd när man hittar rätt verkstad. 

Så, varför skulle man lära sig någonting man inte behöver? Det är klart att det inte är fel att lära sig hur man lagar bilen så att man kan göra det själv, men så kan man ju säga om allting. Då kan du väl ta och utbilda dig till kirurg också så att du kan ge bort din friska njure till din släkting som är i desperat behov av en ny. Förstår du budskapet? 

Bilar har en tendens att gå sönder

Ha alltså inte dåligt samvete för att du inte kan reparera din bil själv. Ingen förväntar sig att du ska kunna göra det. Det är liksom därför det finns både mekaniker och verkstäder. Eftersom det kräver en spetskompetens väldigt få människor besitter. Och det är väl egentligen bara en tidsfråga innan bilen förr eller senare behöver repareras. De har ju en tendens att gå sönder. 

Fler nyheter