Livsval för en bättre hälsa

14 maj 2020
Mikael Barani

Våren är det perfekta tillfället för att göra förändringar. Eller inte bara förändringar utan faktiska förbättringar. För det är ju så att en förändringar inte är samma sak som en förbättring. 
Hur många gånger har det till exempel inte blivit utannonserat att det ska bli förändringar på din arbetsplats? Sedan har det visat sig att det inte har blivit särskilt bra jämfört med hur det var tidigare.

Nåväl, nog om det. Nu handlar det som sagt om förbättringar och våren. För visst är det så att när allting står i blom så känner man själv att det är ett bra läge för att själv se till att leva ett mer efter sin inre kompass. Man blir liksom inspirerad av den övriga naturen som tar fart och laddar för sommaren.

En sak som verkligen är på tapeten nuförtiden är hälsa. Den pandemiska situation som vi, hela världen, befinner sig i just nu kommer säkert att efteråt handla om hälsa. När det med tiden blir allt tydligare vilka som lever med ökad risk för att drabbas svårt av viruset så kommer också rekommendationer angående vanor inom kost och livsstil att uppdateras.

Sedan tidigare är det klart att vi till exempel inte ska äta särskilt mycket socker. Det är liksom allmänt känt att det är dåligt för hälsan rent generellt. Samtidigt innehåller mycket av maten socker, eller olika sorters stärkelse – helt enkelt för att det smakar godare.

Så ta för vana att redan idag minska sockerintaget. Ät istället råvaror utan långa listor med ingredienser och toppa av det hela med några väl vandra tillskot. Till exempel sådana som du hittar på Hälsopreparat: http://www.halsopreparat.se/ortkapslar/category/78503855422.

Det är upp till var och en av oss att faktiskt ta ansvar för vår egen hälsa. Kom ihåg att du också inspirerar dina barn med din livsval – vilket gäller båda ovanor och vanor.

Fler nyheter