Malmö njuter av lättplockad frukt tack vare trädbeskärning

18 maj 2022
patrick pettersson

editorial

Äpplet i toppen av trädet lyser glänsande rött och onåbart. I skyn ser du en fågel komma dykande mot det. Du vet att du borde ha fått ditt äppelträd beskuret för länge sedan. Fågeln närmar sig, samtidigt som du sträcker dig efter äppelplockaren. Du vevar med den genom luften, för att skrämma fågeln och för att få tag i äpplet. 

Dessa långa, gängliga ting är dock svårmanövrerade och istället råkar du slå till en gren med omogna äpplen. Du svär och önskar innerligt att du hade vänt dig till https://www.aliasarborist.se/traedbeskaerning/traedbeskaerning-malmoe för professionell trädbeskärning i Malmö med omnejd.

 

trädbeskärning Malmö

Stora som små träd

I Malmö är inget träd för litet eller för stort när det gäller trädbeskärning. Det är en fräschör som varje träd mår bra av. Se på det som att gå till frisören eller barberaren. Det är någonting du bara gör – och älskar att göra! Varför skulle det vara annorlunda för träd? 

Faktum är att träden älskar att bli beskurna och det gör frukten mer lättplockad. Även grannrelationer kan må bra av att du beskär dina träd, särskilt när du har träd på din mark vars grenar sträcker sig över din grannes staket. Det är ju inte kul att hamna i grannfejd för att din ek har smutsat ned dennes nytvättade bil. Håll hellre goda relationer till stora som små träd eller människor.

Rutten insida

Är du orolig över träd som vajar i stormen och står farligt nära ditt hus eller din lilla sommarstuga? Då har du säkert också hört att det finns träd som ruttnar inifrån, utan att det behöver synas på utsidan. Detta sker förstås i hela världen, men är du i Malmö kan du vända dig till Alias arborist för att få hjälp med trädbeskärning. Ligg inte sömnlös, utan agera nu! När trädet faller kan det vara för sent.

Fler nyheter