Ny energi finns i skogen och hos Batteri Online

24 november 2020
Mikael Barani

Har man inte funnit lugnet ännu i livet så har det väl aldrig varit ett bättre läge att göra det än nu. När världen snurrar runt som i en torktumlare på grund av ett virus så är det inte mycket som känns som fast mark under fötterna längre.

Det är just då man ska ta ett steg tillbaka, bara andas och se sitt liv lite från avstånd och utifrån. För det finns alltid något att göra och ibland handlar det om att faktiskt inte göra något alls.

Tid för eftertanke och uppladdning

Genom att ta en andningspaus från de dagliga sysslorna så ger vi oss själva tid att bara känna. Vad är det som pågår inom oss? Inte bara i dessa oroliga tider, utan även annars.

Ha modet att gå igenom dina känslor och låta dem spelas upp inför ditt inre. Ibland kan det kännas som att vara ute på ett stormande hav utan något att hålla fast i. Du kommer dock att klara detta. Vi människor har en kraft som är så otroligt mycket större än vad vi tror.

Men visst… ibland kan man önska att det bara var att beställa ett nytt batteri från Batteri Online och bara sätta in det i kroppen – lika enkelt som med valfri hushållsmaskin.

Dessvärre fungerar vi människor inte på det sättet utan vi behöver tid för att låta energin komma tillbaka till oss. Det gäller att hitta rutiner som skapar rum för reflektion och stillhet.

Endast då kan vi finna oss själva igen och ge oss möjlighet att känna vitalitet och kraft.

Hitta därför aktiviteter som inte känns som aktiviteter. Att promenera omkring i skogen är ett utmärkt exempel på något som får dig att varva ned. Här finns både frisk luft och lugn. Vill du dessutom krydda promenaden med lite strapatser ut i obanad terräng, själva skogen, så är det fullt möjligt.

Fler nyheter