Öka produktiviteten genom en konferens i Värmdö

20 juni 2022
patrick pettersson

editorial

Samma sak. Dag ut och dag in. Du sitter på samma plats på kontoret och knappar på samma dator och fyller i samma dokument. Samma kollega sitter på andra sidan och ni har inte haft någonting nytt att prata om sedan du började på jobbet för flera år sedan. Åh, vad skulle du inte göra för lite variation och miljöombyte? Tänk om hela arbetslaget skulle kunna ta sitt pick och pack och dra någonstans. Typ till en Konferens i Värmdö eller någonting. Det vore spännande.

Alla medarbetare på alla arbetsplatser borde någon gång få möjlighet att åka på just konferens. Det är viktigt att se någonting annat än de fyra väggar som ramar in ditt kontor. Man kan bli galen till slut om man inte får någon omväxling. Och det lär knappast gynna dina arbetsprestationer. Så när man tänker på det borde det i allra högsta grad ligga i din chefs intresse att ni allihop åker iväg på konferens några dagar.

 

konferens

 

Bli inspirerad och bolla idéer

Tänker man på det finns det dessutom fler skäl till varför chefen borde släppa iväg er på konferens. Att gå på konferens är ofta en möjlighet att bli inspirerad och få nya perspektiv på sitt arbete. Ibland kanske det finns någon som föreläser som kan vidga dina vyer, och ofta finns det möjlighet att bolla med “kollegor” som kanske arbetar på andra arbetsplatser men inom samma koncern eller liknande bransch. Det är kunskapsutbyten som kan bli guld värda.

Framför allt kanske du dock samlar energi. Det är skönt och nödvändigt att komma ifrån kontoret då och då. En konferens är en utmärkt förevändning till ett sådant miljöombyte. Det är motsatsen till slöseri med tid. Minst sagt. Det borde också chefen förstå. Personalen trivs och blir gladare med konferenser. Det borde också leda till ökad produktivitet.

Fler nyheter