Ortoptist i Stockholm: Förbättra din syn med professionell hjälp

19 april 2023
Julia Zsiga

Är du i behov av hjälp för att förbättra din syn? Då kan en ortoptist vara precis vad du behöver. Läs vidare för att lära dig mer om vad en ortoptist kan göra för dig och var du hittar en i Stockholm.

Vad är en ortoptist?

En ortoptist är en specialutbildad synspecialist som främst arbetar med att undersöka och behandla ögonrörelser och synproblem. Ortoptister hjälper patienter med problem som exempelvis dubbelbildning, nedsatt synskärpa och skeva ögon. Genom att undersöka ögonens funktioner och samverkan kan ortoptister hjälpa patienter att uppnå bättre syn och ögonhälsa.

Hur kan en ortoptist hjälpa dig?

Om du har några av de tidigare nämnda synproblemen kan en ortoptist i Stockholm hjälpa dig att hitta en lösning. En ortoptist kan exempelvis ge dig övningar som stärker dina ögonmuskler och förbättrar din ögonkontroll. I vissa fall kan ortoptisten också rekommendera glasögon eller kontaktlinser för att förbättra synen. Förutom att hjälpa till med synproblem kan ortoptister också arbeta med barn som lider av synrelaterade problem, såsom skelning och amblyopi (”lat öga”). Ortoptister kan hjälpa till att diagnostisera och behandla dessa problem, vilket kan vara avgörande för att förbättra barnets syn och livskvalitet.

image

Hur hittar du en ortoptist i Stockholm?

Om du letar efter en ortoptist i Stockholm finns det flera alternativ. En av de bästa källorna är att söka online eller att kontakta en ögonklinik som erbjuder ortoptisttjänster. Det finns flera kliniker i Stockholm som erbjuder hjälp av ortoptister, optiker och ögonläkare, så det kan vara bra att undersöka olika alternativ och jämföra priser och kvalitet. En ögonklinik som kan rekommenderas är ögonkliniken i Solna Centrum. Där finns erfarna ögonläkare och ortoptister som kan hjälpa dig med diagnos och behandling av dina ögonproblem. De är också ackrediterade gällande gråstarrsoperationer, vilket kan vara en fördel om du behöver genomgå en sådan behandling.

Slutsats

Att ta hand om din syn är viktigt, och en ortoptist kan vara till stor hjälp om du upplever några synproblem. Genom att undersöka ögonens funktioner och samverkan kan en ortoptist ge dig övningar och behandlingar som förbättrar din syn och ögonhälsa. Om du letar efter en ortoptist i Stockholm kan du kontakta en ögonklinik, exempelvis ögonkliniken i Solna Centrum.

Fler nyheter