Pistade backar ger bättre åkning

31 juli 2020
william eriksson

Arbetar du på en skidanläggning? Eller kanske du rentav äger en själv? I sådana fall har du förmodligen full koll på hur viktigt det är med välpistade nedfarter. Ingen vill åka slalom nedför en knölig skidbacke, eller staka sig fram på längdskidor i ojämna spår. En riktigt bra pistmaskin av hög kvalitet är därför ett måste för alla skidanläggningar, oavsett storlek och oavsett antal backar och spår. Att investera i en pistmaskin är att investera i bättre skidåkning, bättre kundnöjdhet från besökare och i förlängningen bättre lönsamhet.

 

Hur mycket kostar en pistmaskin?

Pistmaskiner finns att hitta i flera olika storlekar och modeller, anpassade för såväl slalombackar som längdspår, funparks och transportspår. De olika maskinerna ligger naturligtvis lite olika i pris, men generellt sett handlar det om ganska mycket pengar. Just därför är det viktigt att välja en ny pistmaskin med omsorg, och alltid satsa på kvalitet och bra prestanda snarare än att försöka komma billigt undan. Gör din research först och jämför olika maskiner och tillverkare. Se också till att välja en pistmaskin som är anpassad för just det ändamålet du ska använda den till. Driver du exempelvis en slalomanläggning blir det förmodligen inte särskilt lyckat med en maskin för längdspår. 

 

 

Köp av återförsäljare eller begagnat

Pistmaskiner är förstås ingenting man vanligtvis ser i skyltfönster på stan, eller knappt ens hos återförsäljare av stora fordon. Så var hittar man dem då? Svenska företaget Prinoth är ett alternativ väl värt att kolla in. De är en av världens ledande tillverkare av högkvalitativa och moderna pistmaskiner, med mängder av olika prisvärda modeller i sortimentet. Kika in på https://www.pistmaskin.net/ för mer information. Vill du istället försöka hitta en bra begagnad pistmaskin? Leta på nätet eller hör dig för med andra närliggande skidanläggningar. Har du tur kan du komma över en bra maskin till bra pris.

Fler nyheter