Tandhygienist i Odenplan träffar många patienter

16 mars 2022
Lily Hansen

editorial

Det är säkert inget lätt jobb att arbeta som tandhygienist. Inte med tanke på alla patienter man behöver träffa och majoriteten av dem kanske verkligen slarvar med tandborstningen. Eller för att inte tala om att göra rent mellan tänderna. Man brukar sannerligen få både en och två syrliga påminnelser om vikten av att göra just detta. Men lyssnar man? Tveksamt. Kanske första veckan. Sedan sitter man där hos tandhygienisten snart igen och skäms på nytt.

Men frågan är om din skam är en värre känsla än den som tandhygienister får känna varje dag när de träffar patienter. Man får ju hoppas att majoriteten av stockholmarna sköter sin munhygien, åtminstone för att vara schysst mot sin tandhygienist i Odenplan. Det är inte jättesnällt att komma till kliniken och bjuda på en vidrig andedräkt. Dessutom mår förstås dina tänder bättre av det. Det har såklart din tandhygienist berättat för dig flera gånger.

 

Tandhygienist

Ta hand om dina tänder

Många borstar säkert sina tänder extra noga just den dag som de ska besöka tandhygienisten. Just för att inte lukta skunk i munnen åtminstone när man ska dit och visa upp sina tänder. Men det är svårt att vara ögontjänare för en tandhygienist. Han eller hon kommer att märka ganska tydligt om du har slarvat med att sköta om dina tänder. Då spelar det inte så stor roll hur noga du borstar inför besöket. Det handlar om att ta hand om sin mun och sina tänder över tid.

Man ska komma ihåg att tandhygienisten bara vill ditt bästa. Det är inte så att hen njuter av att behöva påminna dig om att göra rent mellan tänderna. Tandhygienisten vill inte behöva jobba med smutsiga tänder och illaluktande munnar. Så om du inte vill ta hand om dina dina tänder för din egen skull, gör det då åtminstone för din tandhygienist.

Fler nyheter