Varmt välkommen

06 november 2019
jonas olsson
Varmt välkommen

När man renoverar eller bygger ett hus, är det inte ovanligt att man lägger lite extra energi på kök och badrum. Man vet att det är där man spenderar tid varje dag och vill därför att de rummen ska ha det lilla extra. Det man dock ofta glömmer är entrén. Det är det första intrycket som besökare kommer att få och syns ofta av även förbigående. Därför är det viktigt att även lägga lite extra på en snygg entré. Kanske en lite speciell ytterdörr kan ge det där lilla extra som man önskar. Förutom detta så hjälper även en välgjord ytterdörr att behålla värmen i huset vilket hjälper till att spara pengar på uppvärmningen. Detta i sin tur är även bra för miljön. 

 

Många valmöjligheter

Det första man måste bestämma sig för när man ska köpa ytterdörrar är om man vill ha en enkeldörr eller dubbeldörr. Vissa dörrar kommer med små fönster. Andra väljer att istället montera lite frostade fönster på sidan om dörren för att få lite mer ljusinsläpp i hallen. Ett smart val är formpressade dörrar. Dessa håller tätt och släpper inte ut den varma luften. Det finns även halvdörrar. Dessa ser man inte lika ofta, så vill du ha något unikt kan detta vara en idé. Halvdörrar är vanligast i sommarstugor för att kunna öppna och vädra. Men det kan vara dags att ta dem till fasta bostäder också. De är smidiga, snygga och lite unika. 

Dekorera din entré

Att ha en snygg entré är något som verkligen ger ett hus karaktär. Med lite blommor runt entrén, som kanske till och med matchar dörrens färg, kan huset få ett lyft och besökare känner sig lite extra välkomna. Man kan även dekorera med porslinsfigurer, eller varför inte mobiler som blåser i vinden och gör trevliga små ljud? Glöm heller inte någon typ av belysning för de mörka månaderna.

Fler nyheter