Bevaka dina tillgångar

21 juni 2020
Lily Hansen

Ingen vill få påhälsning av tjuvar eller folk som går in där de inte ska vara. Med nutidens elektroniska uppfinningar kan du bevaka dina lokaler på distans, och via smarta låssystem och kameror kan du se precis vem som har varit och hälsat på. Du behöver inte fysiskt vara på plats. Modern teknik håller koll på både fritidsbostäder och hyresfastigheter.

Tekniken kallas iloq, med elektroniska nycklar som du själv programmerar via dator, och detta sammankopplat med larm ger dig full koll på läget. Iloq i kumla är ett exempel på modern låsteknik.

 

Iloq med nycklar som inte kopieras

Vet du att ett gäng hantverkare ska jobba en viss period i dina lokaler, så kan du ge dem en nyckel i form av ett programmerat kort, som ger dem tillgång till huset. Sedan vill du förstås få nycklarna tillbaka, men det är ingen fara om någon nyckel skulle saknas. De nycklar du har lämnat ut kan du lätt avprogrammera via datorn, och därefter ger de inget tillträde till fastigheten. Ingen kan kopiera dina nycklar utan din vetskap längre, och du kan lita på att systemet fungerar oavsett var du befinner dig.

 

 

Appar och larm

Vill du ha bättre koll på ditt fritidshus, kan du enkelt installera kameror med sensorer och larm. Du får information med en app på din telefon om någon smyger runt där eller försöker ta sig in. Även om du inte är på plats själv, kan du arrangera så att det tjuter vid inbrottsförsök, och du kan få bilder i telefonen. Det kan ju vara ett djur eller en brevbärare, eller en spontan påhälsning av en släkting, men med iloq i system får du snart veta vem det är. Hyr du ut din stuga, är iloq ett säkert sätt att ge rätt person tillträde under den tid som ni har kommit överens om.

Fler nyheter