Den där gången en låssmed i Göteborg räddade dagen

24 september 2020
Mikael Barani
Den där gången en låssmed i Göteborg räddade dagen

Ibland kan otur och tankspriddhet kännas som om de vore verkliga personer. Lite som att man har några karaktärer som hänger över en och liksom tynger ner ens tankar med någon sölig gegga. Allt man gör känns liksom lite som i en dimma och man glömmer bort sådant som man gjorde för bara några sekunder sedan.

Stressen som låser dig ute ur ditt liv

Naturligvis spelar även något annat in i detta, stress. Eller kanske ska vi skriva ut det som Stress. Trots allt känns även detta som någon sorts personlighet som kommer in och ökar risken för att saker och ting ska gå helt åt pipsvängen. Som den där gången du lyckades tappa bort dina nycklar och reserverna av någon anledning låg inlåsta hemma.
Som tur är så finns det såklart lösningar på alla problem. I detta fall kan man alltid få tag i en låssmed Göteborg för att få hjälp med att komma in i sitt hem igen.

Samtidigt vore det ju skönt att på något sätt göra upp med dessa olika karaktärer: Otur, Tankspriddhet och Stress. Att liksom en gång för alla bannlysa dem.
Det är förstås lättare sagt än gjort och kräver att man är villig att göra det arbete som är nödvändigt. För ofta handlar dessa beteenden om invanda mönster som har byggts upp under en längre tid. Att bryta mot dessa mönster kräver tålamod, empati mot sig själv och att stå ut med att misslyckas – om och om igen.

Det gäller helt enkelt att lägga till vanor för att bli mer närvarande: Andning, meditation och liknande. Samtidigt kan man hjälpa sig själv genom att sätta upp lappar som till exempel påminner en om att vara ute i god tid.
Med tiden så kommer du att genom detta få nya, konstruktiva, vanor som kommer att göra ditt liv lite lättare att leva.

Fler nyheter