För andra säsonger

06 augusti 2020
Lily Hansen

Många butiker har ett sortiment som är säsongsbetonat och där vissa delar är återkommande från år till år. Men att hålla lagringsytor till ett sortiment som man kanske inte ska använda på minst ett halvår kan vara svårt och ej ekonomiskt försvarbart. Magasinering i uppsala, som exempelvis hos https://www.flyttharry.se/, är ett bra alternativ som många butiker använder sig av för att dryga ut sina lagringsytor under kortare eller längre perioder. På det sättet kan man slippa ha mer i sin butik än det som man just då använder sig av till försäljning och inget ligger och samlar damm i onödan.

 

Hämta och lämna

Magasinering är ett förhållandevis billigt alternativ istället för att hyra lager i det köpcentrumet man har butiken i eller dylikt. Därför kan man även använda det som en utökad lagringsyta även för det lager som man just då arbetar med. Som hyrestagare har man oftast fri tillgång dygnet runt till magasinet och kan därmed åka och hämta eller lämna det man önskar. Har man dessutom själv tillgång till en mindre skåpbil så kan man göra det både snabbt och enkelt. Då är det nästan som om man har lagret i samma byggnad. 

 

 

 

Egen full kontroll

Precis som på ett eget lager kan man vid magasinering ha full kontroll över det som lagras. Är man en butik så kan man föra en loggbok över det som ställs in och tas ut vid varje tillfälle, för att man alltid ska ha kontroll över vad som finns i magasinet. Det blir lika lätt som om man hade haft lagret i nära anslutning och man kan alltid känna sig trygg och säker över vad man har. Gällande försäkring så kan man förutom den försäkringen som gäller vid magasinering meddela sitt försäkringsbolag att man har detta upplägg och be dem notera de värden som magasineras.

Fler nyheter