Förhöj stilen i hemmet med en Belid lampa

16 april 2020
Cecilia Olsson
Förhöj stilen i hemmet med en Belid lampa

När man ska köpa en ny lampa till hemmet så finns det otroligt många modeller, färger och funktioner att välja mellan. Önskar man endast att en lampa ska ge belysning så kan man använda sig av diskreta armaturer och till exempel sätta plafonder i taket för att de ska smälta in så gott som det går. Annars kan man använda lamporna som en del i inredningen likväl som ljuskällor. Det finns som sagt massor av olika sorter att välja mellan, så det gäller bara att ta reda på vad man själv tycker bäst om samt vad som passar till den övriga inredningen man har. 

Ett svenskt företag som designar väldigt vackra och speciella lampor är företaget Belid. Belid startades i Varberg år 1969 och har sedan dess försett världen med lampor av toppklass. I sin design tar Belid med lokala traditioner och den svenska naturen blandat med nytänk. En av deras mest populära serier är Diablo som har en unik design, blandad med en exklusiv färgkombination. Även Manola ljuskronorna är mycket uppskattade med sin råa industriella design med de blottade ljuskällorna som sitter på vackra, slanka armar gjorda av metall. Man kan välja 12 eller 20 ljuskällor som även de kan bytas ut mot dekorationsglödlampor om man vill piffa till den annars stilrena och avskalade looken som lampan har. Önskar man en mindre och ännu mer diskret lampa kan man köpa Belids Cooper Pendel. Det är en enkel, men vacker takpendel formad som en droppe. Det är dessutom väldigt snyggt att hänga flera Cooper Pendlar i anslutning till varandra på lite olika höjd om man trots allt vill ha en visuell effekt av belysningen.

Hos Lampemesteren hittar man ett stort urval av vackra lampor från Belid. Där kan man läsa utförlig produktinformation och beställa hem sina favoriter. Hitta inspirationen på https://www.lampemesteren.se/belid-se/.

Fler nyheter