Hur det fungerar att ta sms-lån

25 januari 2020
jonas olsson
Hur det fungerar att ta sms-lån

Alla har vi säkert hört talas om sms-lån, men hur det fungerar att faktiskt skaffa ett är en annan femma. Så vad är ett sms-lån egentligen? Jo, det är en typ av mikrolån eller snabblån och är en typ av kredit som innebär att man kan låna mindre summor pengar på ett snabbt sätt. Skillnaden mellan sms-lån och andra lån som man får genom till exempel banken är hur snabbt du kan få det beviljat och lånesumman. Banklån och liknande lån brukar oftast handla om stora summor pengar som tar lång tid att få godkänt, men sms-lån ger dig möjligheten att låna mindre summor snabbare. 

 

Varför tar man SMS-lån?

Det finns flera olika scenarion där ett sms-lån kan vara en bra och tillfällig lösning. Oftast används det som en lösning i situationer där man behöver pengar direkt till någon brådskande utgift. Tänk dig till exempel att din kyl har gått sönder och du behöver få den lagad omgående, men det är i slutet av månaden och du får inte lön förrän nästa vecka. Då kan man ta ett sms-lån för att betala för lagningen av kylen eftersom man vet att pengarna finns tillgängliga nästa vecka. Alltså är det en bra lösning för utgifter där man vet att pengarna snart finns att tillgå men man behöver en snabb lösning.

 

 

Att få lån genom ett sms

Den största skillnaden mellan ett vanligt banklån och sms-lån kan man uttyda i namnet – du får ett lån genom att skicka ett sms. Du behöver alltså inte ta kontakt med någon bank och komma in på ett långdraget möte, utan du gör allt enligt dina egna villkor. Det är bara att gå online och så har du svaret inom några minuter. Att få ett sms lån snabbt är enkelt och oftast finns pengarna på ditt konto redan nästa dag.

Fler nyheter