Husmanskost serverad i genuin miljö mitt i Stockholm

10 februari 2022
jonas olsson

editorial

Ibland kan det vara gott att äta riktigt vällagad mat som inte har så exotisk kryddning. Det finns recept som hållit sig i årtionden utan att förändras eftersom de har de klassiska smaker som människor i alla tider uppskattat.

På en restaurang som serverar husmanskost i Stockholm har man valt ut de bästa av rätterna och serverar dem i en genuin miljöDet finns klassiska läckerheter från olika europeiska länder som alla känner till och uppskattar. Det är mat man ätit förut, har minnen till och gärna smakar igen.

Det finns ingen anledning att ändra ett vinnande koncept och det finns heller ingen anledning att ändra ett recept som blivit klassiskt. Därför kan man få äkta hemgjord pyttipanna med ägg, välgjord skagentoast eller genuin raggmunk. 

 

Husmanskost Stockholm

 

Klassisk matlagning utmärker sig alltid om den är vällagad

Husmanskost ställer krav på råvaror av högsta kvalitet och en omsorgsfull tillagning för att verkligen komma till sin rätt. Eftersom alla vet hur det ska smaka går det inte att dölja sig bakom starka kryddor eller annat som kan distrahera upplevelsen. Kraven blir därför höga på att allt ska vara tillagat enligt konstens alla regler och därför är man alltid noga vid inköp av de råvaror man använder.

Klassiska rätter äter man gärna till lunch och därför har restaurangen en varierad lunchbuffé där det även ingår vegetariska rätter. Uteserveringen är en grönskande oas i centrala Stockholm. Det är rätt plats för avkoppling medan man njuter av maten under den varmare årstiden.

Eftersom den klassiska kokkonsten också innebär recept som oxfilé, plankstek eller schweizerschnitzel med ost och skinka finns det mycket på restaurangens A La Carte att välja mellan. 

För en garanterat lyckad kväll är det säkrast att reservera bord redan i förväg. Bordsreservering gör man enklast på nätet men det går självklart också att ringa sin beställning.

Fler nyheter