Samhället har byggnadssmide att tacka för mycket

29 mars 2022
william eriksson

editorial

Här är en tanke du kanske inte tänkt förut. Men byggnadssmide är faktiskt en av de viktigaste bakgrunderna till varför människor inte springer runt och plundrar alla stans affärer under natten. Byggnadssmide är en slags vilande drake som håller tjuvarna på avstånd bara genom sin blotta närvaro. Det har en avskräckande effekt på brottslingarna som inte ens kommer att bemöda sig med tanken att bjuda på motstånd. Byggnadssmide är den verkliga hjälten i samhället på så vis.

Jaha, det här får nog konkretiseras med ett exempel. Annars kommer du aldrig förstå någonting. Men det som texten försöker få dig att rikta tankarna mot är alla de skyltfönster du kan se på stan. Tänk dig nu hur det ser ut på natten. Det är knappast ovanligt att det bakom varje fönster är byggt ett stabilt galler. För att en eventuell tjuv inte skulle kunna ta sig in i affären även om han eller hon bestämmer sig för att krossa glaset. Och det är alltså tack vare byggnadssmide.

 

byggnadssmide

 

Flera variationer

Det är nämligen inte ovanligt att alla de hantverkare och duktiga svetsare som jobbar med byggnadssmide har just inbrottsgaller i sin repertoar. I takt med att man läser nyheter om ökad brottslighet så ökar också behovet av att skydda sina tillgångar. Men man kan ju inte stå utanför sin affär och vakta dygnet runt. Tack vare inbrottsgaller, men i synnerhet byggnadssmide, kan du alltså sova lugnt på nätterna ändå.

Uppenbarligen är det fantastiskt att mänskligheten har nått så långt i sin utveckling att man kan få sådan användning av byggnadssmide. Det förekommer i flera variationer, till exempel i stål och aluminium. Men istället för att fortsätta läsa den här texten borde du klicka in dig på en sida som verkligen vet vad den handlar om. När det gäller byggnadssmide alltså. Titta här: https://www.jbsmide.se/.

Fler nyheter