Naturtomten, en meditativ lösning för den bekväme

20 mars 2020
Mikael Barani
Naturtomten, en meditativ lösning för den bekväme

Skogen är en riktig resurs som vi här i Norden har väldigt gott om.
Då handlar det inte bara om att se skogen som en ekonomisk resurs, utan som en fysisk och själslig sådan. För finns det något mer fantastisk än att vandra omkring bland stora träd och kanske till och med porlande bäckar (om man har tur). Det är både den bästa sorters fysisk träning som finns samt en väldigt tillgänglig form av meditation.

Vill man höja insatserna lite så kan man ju faktiskt börja lyfta lite på stenar av olika storlek när man är ute och går. Då tar man träningsaspekten med en skogspromenad till nästa nivå.
På samma sätt så kan man sätta sig på en sten längs stigen och bara njuta av ljudet och upplevelsen av skogen. En riktigt skön meditation med andra ord – eller ett skogsbad, som det också heter.

Ur detta perspektiv är en naturtomt en fantastisk tillgång. Att låta skog och mark frodas fritt är inte bara perfekt för den bekväme, utan även en vild upplevelse alldeles utanför huset. Visst kan man kanske vilja åtgärda vissa saker, till exempel stora träd som gör att hela tomten är täckt med skugga under hela dagen.
Lite sol är det trots allt skönt att få ta del av, även när man har en naturtomt.

Att ta ned träd kan vara lite klurigt. Det finns många säkerhetsaspekter att ta hänsyn till innan man börjar såga. Dessutom så kan det vara bökigt med att ta hand om efterarbetet, så som stubbfräsning.
Därför är det så smidigt att ta in proffs på området. Till exempel Gentas som erbjuder det mesta inom trädfällning: https://gentas.se/stubbfrasning-stubbfras/

Genom att anlita rutinerade proffs så vet du att du kan känna dig trygg i hur hela processen hanteras. Sedan är det bara att njuta av din naturtomt i uppdaterad version.

Fler nyheter