Tips för hur man håller rent på kontoret

21 november 2019
patrick pettersson
Tips för hur man håller rent på kontoret

Det är nödvändigt att hyra in professionell städhjälp när man har ett större kontor, då renligheten påverkar både humör, hygien och allmän motivation hos de anställda. Det finns dock några saker man kan göra själv för att hålla allt i schack tills det att städfirman kommer nästa gång, och det kan vara bra att implementera detta på arbetsplatsen redan från början.

 

Varje liten åtgärd räknas

Som arbetsgivare så kan man antingen införa ett roterande schema, eller sätta upp en poster som föreslår för de anställda hur de kan hålla sin egna del av kontoret ren och snygg. Förslag här kan vara exempelvis att torka av tangentbordet varje dag innan man går från jobbet, att ta bort damm och smuts från växter, torka av bordsytor och pärmar, att städa ur gammal mat från den gemensamma frysen och mer, så att det alltid ser snyggt och prydligt ut, även om städfirman kanske bara kommer en gång i veckan, eller inte förrän nästa dag.

 

Hur vardagsstäd kan förhöja arbetsmoralen

Oavsett om man behöver kontorsstädning i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på någon mindre ort, så är det smart att anställa en professionell städfirma, men även att motivera de anställda till att själva ta ansvar för de utrymmen som används. Om var och en ser till att hålla det snyggt och prydligt omkring sig så kan de professionella städarna fokusera på de större ytorna och på sådant som kan vara svårt för de anställda att hinna med. 

Detta betyder såklart inte att man ska göra deras jobb åt dem, men städrutiner gynnar ett företag genom att förhindra att smuts hinner byggas upp samt att det ser rörigt ut om en klient skulle komma förbi. Att vardagsstäda när alla hjälps åt skapar också en bättre stämning på jobbet, vilket i sin tur ökar trivseln och därmed även produktiviteten. 

Fler nyheter